Рецепт дня: Картопляні снеки

Коли дивишся на склад магазинних чіпсів, зникає бажання їх купувати. Суцільна хімія, ніякої користі та поживності. Як добре, що можна приготувати ароматні картопляні снеки у домашніх умовах. Вони не поступаються чіпсам за смаком, при цьому їхня вартість виходить у рази дешевше.

Для приготування таких апетитних снеків потрібно мати всього два основні інгредієнти. Якщо у вас є 3 картоплини і трохи борошна, значить, смачній закусці бути! Витративши всього 20 хвилин, ви зможете подати до столу золотаві кругляшки, які рідні скуштують миттєво.

За бажання можна урізноманітнити смак цієї страви. Поекспериментуйте зі спеціями, додавши в картопляне тісто не лише сіль, а й мелену паприку. Також можете використовувати подрібнену зелень. З таким додатковим інгредієнтом смак готових снеків буде свіжішим та цікавішим.

Складові
Картопля 3 шт., Пшеничне борошно 3 ст. л., Сіль за смаком, Соняшникова олія.

Приготування
Відварюємо картоплю в мундирі. Даємо їй охолонути. Очищаємо картоплю і натираємо її на великій тертці.

Додаємо сіль та пшеничне борошно. Ретельно все перемішуємо ложкою або кулінарною лопаткою, формуючи грудку. Присипаємо робочу поверхню борошном. Обвалюємо в ній однорідне картопляне тісто. Формуємо з нього довгасту заготівлю.

Розрізаємо тісто на 8 частин однакового розміру, кожну з яких розкочуємо до ковбаски. Потім ділимо їх ще кілька частин. Скачуємо в кульки.

На отриманих заготовках робимо візерунки. Використовуємо для цього пластмасовий соковитискач, або робимо сіточку виделкою.
Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Обсмажуємо картопляні заготовки до золотистості з двох сторін.

Така закуска чудово смакує з імбирним соусом. Для його приготування натріть на дрібній тертці 2 зуб. часнику та невеликий шматочок кореня імбиру. З’єднайте їх із 3 ст. л. сметани. Всипте 0,5 ч. л. цукру, сіль та чорний мелений перець. Влийте 1 ч. л. лимонного соку. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Пікантний соус до картопляних снеків готовий!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *