Провідним спортсменам та тренерам Дніпропетровщини призначили щомісячну обласну стипендію

80 спортсменів та тренерів Дніпропетровщини отримуватимуть щомісячну обласну стипендію. Виплати призначили за здобутки на міжнародних змаганнях. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Відзначили призерів та переможців міжнародних спортивних змагань. Всупереч війні вони продовжують заявляти про Україну миру. Призначили їм щомісячні виплати з обласного бюджету», – наголосив директор департаменту молоді та спорту Дніпропетровської ОВ Олександр Пшеничников.

Стипендії отримають призери олімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту.

Серед стипендіатів – легкоатлетка Ярослава Магучих. Стрибунка стала переможницею Мультиспортивного чемпіонату Європи та срібним призером чемпіонату світу з легкої атлетики. Зазначили і її тренера Тетяну Степанову.

Стипендію призначили і бронзовому призеру чемпіонату світу з дзюдо Єлизаветі Литвиненко. Дівчина виступає у ваговій категорії до 78 кг. А ще – легкоатлетці Ганні Рижиковій, яка спеціалізується у бігу на 400 метрів, та її тренеру Володимиру Кравченку.

Відзначили і призера Літніх Паралімпійських ігор Зою Овсій, яка принесла Україні перше в історії золото у метанні булави серед паралімпійців. І Віолетту Ликову, яка стала переможницею у кульовій стрільбі на Дефлімпіаді у Бразилії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *