Рецепт дня: Хек у картопляній шубі

Соковитий хек у картопляній шубі – це приголомшливий варіант для смачної та ситної вечері. Така незвичайна страва неодмінно урізноманітнить ваше повсякденне меню. Завдяки його цікавій подачі навіть малюки захочуть скуштувати рибу, яку зазвичай їх доводиться змушувати їсти. Справа в тому, що оригінальний весняний вигляд цієї страви викликає сильний інтерес у дітей.

Все завдяки тому, що хек обсмажують у клярі та в особливій паніровці. Сухарі купувати не треба. Так як шматочки риби дуже приємно хрумтять, якщо приготовлені в картопляній сорочці. Це дуже оригінально та смачно. Вам точно сподобається!

Для приготування такої страви можна взяти іншу рибу (з невеликою кількістю кісток). Ідеально підійде мінтай, тилапія та морська мова. Також можна брати не цілу рибку, а вже підготовлене філе, щоб заощадити час.

Складові
Риба 1 кг, Картопля 400 г, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 3,5 ст. л., Майонез 2 ст. л.,  Соняшникова олія за смаком.

Приготування
Очистіть рибу від луски, видаліть усі кістки, голову, а також нутрощі. Розробіть її на філе.

Потім наріжте хек порційними шматочками. Додати сіль і чорний перець. Добре перемішайте. У глибокій ємності збийте яйця з 1 дрібкою солі. Додати майонез. Ретельно перемішайте.

Всипте борошно пшеничне. Перемішайте до однорідної маси.

Очистіть сиру картоплю. Натріть її на великій тертці. Обмокніть рибу в яєчному клярі з двох сторін, потім посипте її натертою картоплею.
Розігрійте сковороду із олією. Обсмажте на ній шматочки хеку до золотистості з двох боків.

Рекомендуємо готувати рибку на вогні трохи нижче за середній. Так вона добре просмажиться. Потім обов’язково викладіть шматочки хека на паперовий рушник, який вбере в себе зайвий жир. Якщо ж ви хочете, щоб страва вийшла менш калорійною, запікайте рибку в клярі та картопляному паніровці в духовці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *