У Дніпрі судитимуть розкрадачів бюджету

Заволодіння понад 3 млн. грн. бюджетних коштів  судитимуть чотирьох учасників злочинної організації у м. Дніпрі.

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників злочинної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, у період 2018 – 2019 років директор одного з комунальних підприємств уклав ряд договорів з двома підрядними організаціями щодо будівництва комплексу з переробки та зберігання побутових відходів на території міста.
З метою заволодіння бюджетними коштами керівник та троє службовців ТОВ внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.
Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що внаслідок дій обвинувачених завдано понад 3 млн грн збитків місцевому бюджету.
Під час санкціонованих обшуків у підрядних організаціях, комунальному підприємстві та за місцем мешкання фігурантів вилучено тендерну фінансово–господарчу документацію, чорнові записи, електронні носії інформації, спецтехніку, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.
Матеріали стосовно, ще одної особи виділено в окреме провадження, підозрювана перебуває у розшуку.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – управлінням стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *