Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 26 оперативно-рятувальних виїздів, з них: 12 разів на пожежі, з яких два в іншому районі виїзду; 7 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 4 рази на коротке замикання без подальшого горіння; 2 рази на інформацію не підтвердилась та 1 раз на дорожньо-транспортну пригоду. За минулий тиждень врятовано 6 осіб, загиблих та постраждалих не було.
Серед основних подій на території міста Кам’янське:


18 січня об 11:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання у приватному житловому секторі в середині гаражу, розташованого на вулиці Зірковій Південного району міста. За викликом було направлено черговий караул 8 ДПРЧ. Прибувши на місце події за вказаною адресою, рятувальники встановили, що з одноповерхового гаражу йшов дим. За допомогою подачі одного ствола “Protek” пожежу було ліквідовано о 12:54. Вогнем пошкоджено домашнє майно всередині гаражу на площі 18 кв.м. До гасіння було залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

 

20 січня близько о пів на сьому годину вечора надійшло повідомлення про задимлення в під’їзді житлового будинку по пр. Перемоги, Дніпровського району міста. На місце події було направлено чергові караули 7 та 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю та після проведення розвідки було встановлено, що займання відбувалось в одній із квартир житлового будинку, на щастя дана пожежа була ліквідована до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів мешканцями квартири. В результаті пожежі в кімнаті квартири горіло домашні речі та електричний подовжувач на загальній площі 0,5 м2. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. На подію було направлено 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.
Шановні громадяни! Зважаючи на статистичні дані, хотілося б звернути вашу увагу на небезпеку виникнення пожеж через порушення правил експлуатації побутових та електронагрівальних приладів, а також короткого замикання електромережі. Ці причина найчастіше в останній час стають причинами виникнення пожеж в помешканнях. Адже через неналежне утримання та експлуатування приладів вони виходять з ладу. Також причинами цього є недбалість громадян, які не дотримуються правил пожежної безпеки, використовують електроприлади з пошкодженою або такою, що з часом втратила свої захисні властивості ізоляцією. Сюди ж відносяться небезпеки перенавантаження та короткого замикання в електромережі.
Пам’ятайте! Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *