Рецепт дня: Морквяний пиріг з лаваша

Не кожна господиня вміє готувати десерти з моркви. Та ще й так, щоб цей овоч був схожий на ніжний фруктовий смак. Та морквяний пиріг кардинально змінить таку ситуацію. Спершу можна скептично поставитися до цієї страви, але вже після першого шматочка обов”язково зажадаєте рецепт.

Весь секрет ніжності та м’якості випічки полягає в тому, щоб натерти моркву саме на дрібній тертці. Тоді овоч добре гармоніюватиме з іншими інгредієнтами і не стане хрумтіти на зубах.

Натираючи цедру апельсина для смачного морквяного пирога, намагайтеся використовувати саме помаранчеву частину, тому що біла гірчить. Цедру апельсина можна замінити на лимонну. А якщо ви не переносите ці інгредієнти, використовуйте замість них корицю чи ванілін.

Складові
Морква 300 г, Апельсинова цедра 1 ч. л., Сир кисломолочний 190 г, Яйце 5 шт., Цукор 60 г, Лаваш 100 г, Сметана 200 г.

Приготування
До сиру додайте 2 яйця, цукор і перемішайте. Додайте терту на тертці моркву та апельсинову цедру. Добре перемішайте до однорідності.

Розріжте лист лаваша на 2 частини. Розподіліть половину морквяної начинки по одній частині лаваша, не доходячи до краю на 1 см. Загорніть лаваш у рулетик. Розріжте рулети на шматочки, викладіть їх у застелену пергаментом форму для випікання зрізом вгору.

Щоб приготувати заливку, змішайте сметану з яйцями, що залишилися.

Залийте пиріг приготованим соусом. Випікайте пиріг 40-45 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Морквяний пиріг у духовці можна подавати як закуску або як додаток до чаю. Якщо ви ласун, можете додати трохи цукру не тільки в начинку, але і в заливку. Випічка виходить дуже ароматною, яскравою та корисною. Готувати таку можна й без приводу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *