Categories: Це цікаво

СТБ переніс прем’єру «Вагітної у 16» на невизначену дату

Телеканал СТБ переніс показ чергового сезону проєкту «Вагітна у 16», який мав стартувати на початку лютого, на невизначену дату після критики з боку медійників та правозахисників. Телеканал анонсував повернення проекту з середини січня. Він повинен був вийти 5 лютого. Наразі оригінальний анонс в соцмережі більше не доступний.

«Анонсований раніше проєкт «Вагітна у 16», створений телеканалом СТБ у 2021 році, має на меті збереження уваги суспільства до проблем підліткової вагітності та був переформатований творцями заради посилення соціальної місії проєкту і допомоги таким родинам не тільки до, але й після народження дитини. З розумінням чутливості контексту воєнного часу та впливу злочинів російської армії телеканал СТБ прийняв рішення про перенесення показу проєкту», – заявила пресслужба телеканалу СТБ у коментарі порталу «Детектор медіа».

«Вагітну у 16» критикували за розважальну подачу такої чутливої теми, як підліткова вагітність. «Телеканал СТБ анонсував новий сезон проєкту «Вагітна у 16», назвавши його «культовим». Неприйнятно говорити про «культовість», коли йдеться про неповнолітніх, які народжують дітей. В Україні повноліття – це 18 років. Чи варто говорити про проблему ранньої вагітності? Так, однозначно. Чи варто це робити великому каналу з багатомільйонною аудиторією? Так. Але найважливіший, як завжди, контекст. Це має бути не розважальне шоу, яке «вражає», а просвітницька програма, в центрі якої – кваліфіковані психологи, соціальні працівники, жіночі громадські організації. Тобто головні герої – саме повнолітні компетентні люди, а не дитина, яка опинилась у скрутному становищі й може погано усвідомлювати наслідки публічної участі в таких шоу», – вважає Ліза Кузьменко, членкиня Комісії з журналістської етики.

Права на американський формат Sixteen & Pregnant СТБ придбав у 2011 році. Після двох сезонів у листопаді 2014 року телеканал відмовився від продовження «Вагітної у 16» буцімто через високу вартість проєкту: «Шоу дуже дороге через довгий період виробництва, поки героїні переживають усі складності». Однак у грудні 2020 року телеканал анонсував кастинг на третій сезон шоу.

Олена

Recent Posts

На Луганщині загинув захисник із Кам’янського

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "07 травня поблизу населеного пункту Стельмахівка на Луганщині,…

8 години ago

На Запоріжжі загинув сержант із Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "29 квітня в бою поблизу населеного пункту Новодарівка…

8 години ago

У Кам’янському відбудеться грандіозне магічне шоу

22 травня на Новій сцені театру ім. Лесі Українки відбудеться магічне шоу  MAGIC BROTHERS “ДИВОVISION”…

9 години ago

У Кам’янському вітали жінок з Днем матері (відео)

Традиційно в другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Мер міста привітав жінок Кам’янського,…

10 години ago

Кам’янчанка Тетяна Музиченко перемогла на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

З 7 по 12 травня у місті Хамм (Люксембург) проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 12-15 травня на території області збережеться надзвичайна (V класу)…

11 години ago