Навіщо класти вологу серветку в машинку під час прання: цей лайфхак полегшить життя

Перучи одяг у пральній машині кожна господиня в результаті чекає на чисті речі. Однак, якщо в будинку живе пес чи кішка – це не завжди виходить, адже на одягу завжди буде залишатись шерсть. Виявляється, розв’язати цю проблему може звичайна волога серветка.

Про це пише SantePlus.

Як видалити шерсть з одягу

Якщо шерсть домашніх тварин опинилася у машинці, то допоможе звичайна волога серветка. Вона може вбирати весь бруд та залишати одяг чистим і неушкодженим.

Однак, варто пам’ятати, що ніколи не можна використовувати вологу серветку вдруге. Після кожного прання серветка втрачає свою ефективність.

Також бажано віддавати перевагу від 1 до 3 вологих серветок на одне прання. Здебільшого це залежить від кількості речей у машинці.

Як це працює

Під час прання серветка збирає з білизни на себе дрібне сміття: шерсть, волосся, пух, ворсинки, нитки, оскільки волокниста структура притягує і намотує на себе такі частинки.

Краще вибирати міцні серветки, які не повинні легко рватися в руках. До того ж зверніть увагу, щоб вони були без запахів. Сторонні аромати можуть “прилипнути” до ваших речей.

Покладіть губку у барабан

Губка в пральній машині також допоможе позбутися налиплої на одяг шерсті в процесі прання. Для цього підійде звичайна кухонна губка, також можна кидати в пралку силіконову губку.

Особливо ефективний цей спосіб при пранні джинсів і верхнього одягу.

Перед тим як запустити машину, в барабан покладіть губку для посуду, після чого виставите потрібний режим. Після прання губку з машини слід вийняти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *