Дніпропетровщина – серед лідерів за кількістю мікрогрантів для бізнесу

Для підтримки бізнесу та створення робочих місць минулого року держава запустила програму «єРобота». Вона передбачає надання мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн. Гроші на початок власної справи та розвиток уже діючого підприємництва. За кількістю ухвалених проектів Дніпропетровшин серед лідерів. Роботу отримали понад 500 осіб. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації.

«За держпрограмою «єРобота» було схвалено понад 200 заяв. Переможці одержали фінансування на загальну суму 46,9 млн. грн. Створено понад 500 робочих місць. Дніпропетровщина серед лідерів по Україні щодо отримання мікрогрантів для бізнесу», – зазначила начальник відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВ Алла Кефель.

Механізм отримання мікрогранту – простий. На першому етапі – людина звертається до Ощадбанку. Фінансова установа оцінює ділову репутацію людини та перевіряє її бізнес-план.

«Остання затверджено Міністерством економіки. Він простий та його нескладно заповнити, – пояснила заступник директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Селякова. – У документі слід зазначити статті, на які підприємець має намір використати кошти. Це обладнання, сировина та матеріали чи часткова оплата оренди майбутнього підприємства».

Далі претендент на мікрогрант проходить співбесіду. Її проводить спеціальна комісія при обласному центрі зайнятості.

«Дізнаємося, що людина знає про сферу, якою має намір займатися. Чи розуміє конкурентні переваги та ризики? Чи усвідомлює заявник, що створює бізнес, а й має створити робочі місця? – додала Наталія Селякова. На Дніпропетровщині більше мікрогрантів за цією держпрограмою одержали у Дніпровському, Криворізькому та Кам’янському районах.

За словами заступника директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості, цього року “єРобота” запрацює орієнтовно з 1 лютого.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *