До уваги кам’янчан: повістки та виклики до суду тепер надсилатимуть через Viber

Державна судова адміністрація України (ДСА) наказом від 23 січня затвердила порядок надсилання судових повісток, повідомлень та викликів в електронній формі. Передбачено, що тепер їх надсилатимуть за допомогою електронних месенджерів, заявив голова ДСА Сергій Чорнуцький.

За його словами, повістки за заявою учасника судового процесу спочатку відправлятимуться на месенджер. Якщо мобільний телефон абонента не прив’язаний до месенджера, повідомлення, як і раніше, надходитимуть у формі СМС.

Наразі держпідприємство “Інформаційні судові системи” завершує розробку сервісу для автоматичного надсилання повісток через Viber. Впровадити сервіс плануються не пізніше 10 лютого цього року.

Це допоможе судам заощадити більш ніж 6 млн грн на рік, оскільки вартість однієї відправленої повістки за допомогою месенджера втричі дешевша за вартість СМС-повідомлення.

Відправлення через месенджер повністю відповідає нормам процесуального законодавства щодо можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку, зазначив голова ДСА.

Дані, що підтверджують відправлення та доставку таких повідомлень, надходитимуть та зберігатимуться в автоматизованій системі документообігу суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *