Як у Кам’янському карають за побої

У Кам’янкосм Баглейський райсуд засудив двох чоловіків, які побили своїх колишніх дружин, призначивши їм покарання у вигляді невеликого за нинішніми мірками штрафу. Відповідні вироки було опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Так, 24 листопада минулого року у дворі одного з будинків перебували колишні чоловік із дружиною. Під час розмови між ними виникла сварка, тоді чоловік кілька разів ударив колишню дружину по руках, тулубу, стегнам. Потім він продовжив її бити вже в будинку, коли вони сиділи і відпочивали на дивані, штовхнули в спину, після чого ще кілька разів ударили поперек. Після такого побоїща у жінки залишилися синці. Суд відніс ці пошкодження до легких тілесних та засудив чоловіка за ч.1 ст. 125 КК та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Подібний випадок трапився і в грудні минулого року. Тоді у під’їзді одного з житлових будинків чоловік зустрів свою колишню дружину разом із її матір’ю. Слово за слово, посварилися, і чоловік кілька разів ударив колишню дружину в чоло. Від такої зустрічі у жінки залишилися синці, а суд також відніс це до легких тілесних ушкоджень та засудив чоловіка за ч.1 ст. 125 КК, а також оштрафував на 850 гривень.

Обидва чоловіки раніше не судимі, на обліку нарколога чи психіатра не перебували. У вироку не зазначено, як після побоїв почуваються побиті жінки, чи всі у них у порядку з фізичним та психічним здоров’ям. Але, можливо, розмір штрафів за такі злочини вже час переглянути.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *