Рецепт дня: Хрумкі трубочки з лаваша з морквою

Якщо у вас випадково залишився зайвий лист вірменського лаваша, значить, є чудова нагода приготувати з нього хрусткі рум’яні трубочки з начинкою. Взагалі зробити трубочки з лаваша дуже просто. І закуска виходить просто чудова. Такими трубочками можна легко перекусити, а можна цілком повноцінно наїстися.

А найцікавіше в рецептах трубочок з лаваша те, що начинка може бути зроблена практично з усього. Сьогодні в трубочки з лаваша пропонуэмо загорнути начинку із сирої моркви, докторської ковбаси та сиру. І, повірте, це дуже смачне поєднання.

складові
Лаваш 120 г, Ковбаса варена 70 г, Твердий сир 70 г, Морква 70 г, Сіль за смаком Соняшникова олія за смаком.

Приготування
У глибоку миску натри сиру морквину. Саме на дрібній стороні терки, щоб стружка моркви встигла розм’якшитися під час обсмажування трубочки. Сюди ж у миску натри сир, теж на дрібній стороні тертки. А от докторську ковбасу натри на великих зубчиках тертки. Перемішай усі інгредієнти. Начинку трохи посоли. Лаваш акуратно наріж кухонними ножицями на приблизно рівні шматочки (прямокутної форми).

На кожен шматочок лаваша виклади по 1,5-2 ст. л. начинки по центру однієї сторони, відступивши від країв по 1-1,5 см. Загорни щільну трубочку.

У сковороду влий олію. Виклади на розігріту сковороду усі трубочки. Обсмаж на середньому вогні трубочки по 2-3 хвилини з кожного боку. Трубочки повинні підрум’янитися, стати золотистими і хрусткими.
Готові трубочки переклади на блюдо. Трохи охолоди їх. Подавай на стіл. Приємного всім апетиту!

Трубочки з лаваша можна запекти в духовці. Для цього необхідно змастити їх яйцем, за бажанням присипати кунжутом і відправити в духовку на 5-7 хвилин при 180 градусах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *