Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  28 оперативно-рятувальний виїздів, з них: 15 разів на пожежі, 1 з яких в інший район виїзду; 9 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 3 рази на інформацію не підтвердилась; один раз на підгоряння їжі. За минулий тиждень врятовано 5 осіб, нажаль 1 особа загинула та 2 особи зазнали травм.

 

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

 

27 січня близько п’ятої години ранку до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на тимчасовій зупинці горить автомобіль в дворі будинку на вулиці Героїв Рятувальників Заводського району міста. За вказаною адресою негайно направлено черговий караул 7 ДПРЧ. Прибувши на місце рятувальники встановили, що горить легковий автомобіль марки “Мерседес”. За допомогою подачі одного ствола “Protek” пожежу ліквідовано о 05:12. В результаті загорання пошкоджено моторний відсік та салон автомобіля на загальній площі 3 кв.м. Загиблих та травмованих внаслідок події немає.

До місця виклику залучено 7 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції.

28 січня о 12:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання гаража, розташованого на Єлизаветинському шосе Дніпровського району міста. За викликом направлено рятувальників міста у складі чергового відділення. Прибувши до місця події вогнеборці приступили до гасіння займання, що сталося у гаражі з автомобілем всередині. Вогнем пошкоджено легковий автомобіль «Mazda» та майно всередині. Загальна площа пожежі становить 20 кв. м. Під час займання постраждав власник гаража, який намагався власноруч загасити полум’я. Чоловіка, 1964 року народження, з попереднім діагнозом «опіки I-II ст. обличчя та пальців верхніх кінцівок» госпіталізовано до лікарні міста. О 12:50 пожежу ліквідовано. До гасіння пожежі залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції

Шановні громадяни! Загорання в автомобілі зараз не рідкість, особливо, якщо не слідкувати за станом авто та нехтувати правил безпеки.

Як відомо, найкращий захист від загорання – це профілактика. Необхідно дотримуватись найпростіших правил пожежної безпеки, стежити за справністю автомобільного електрообладнання, паливного відсіку двигуна, перевозити горючі речовини тільки в щільно закритих контейнерах.

Навчіться користуватись вогнегасником заздалегідь. Контролюйте його справність та терміни перезарядки.

Для автомобільних потреб підійде порошковий вогнегасник. Ним можна гасити будь-які займисті речовини, а також електроприлади під напругою. Для легкового автомобіля достатньо вогнегасника об’ємом до двох літрів, який бажано купувати тільки в спеціалізованих магазинах, перевіряючи наявність документів.

Радимо розташовувати вогнегасник так, щоб у разі надзвичайної ситуації мати до нього вільний доступ, наприклад під переднім сидінням.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *