2022-го на Дніпропетровщині понад 60 тис осіб із вразливих категорій отримали соціальні послуги

2022 року понад 60 тис осіб із вразливих категорій отримали соціальні послуги на Дніпропетровщині. Серед них малозабезпечені, люди похилого віку, люди з інвалідністю, переселенці. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Надаємо соціальні послуги тим, хто цього більше потребує. 2022 року їх отримали понад 60 тис осіб. Хто вдома, хто у спеціалізованих закладах», – зазначила директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВ Олена Кришень.

Найбільший попит має послуга догляду вдома. Вона – для старших і маломобільних людей. Соціальні працівники протягом дня перебувають поруч. Стежать за станом здоров’я, допомагають прибрати, купити продукти та ліки у магазині, приготувати їжу.

Минулого року в області цю послугу отримали понад 33,5 тис. осіб.

Були запити і до натуральної допомоги. Це коли люди потребують допомоги у господарстві. Наприклад, нарубати дров, розтопити грубку, принести води, покосити траву, розчистити сніг взимку, випрати одяг, упорядкувати присадибну ділянку. А ще принести продукти, зробити збирання.

Щоб отримати допомогу, слід звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *