У Кам’янському громадські організації ветеранів та інвалідів отримають фінансову підтримку

30 січня відбулося перше засідання Конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для надання фінансової підтримки за рахунок бюджету Кам’янської міської територіальної громади у 2023 році. Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міської ради Людмила Кравчук.

Конкурс проводиться в рамках програми соціального захисту населення Кам’янської міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

Даною програмою на  2023 рік передбачається фінансування програм (проєктів, заходів) інститутів громадянського суспільства, а саме громадських організацій ветеранів та осіб з інвалідністю за результатами участі у конкурсі на загальну суму 789,700 тис. грн.

19.12.2022 року департаментом соціальної політики міської ради видано наказ «Про оголошення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для надання фінансової підтримки з бюджету Кам’янської міської територіальної громади у 2023 році», яким оголошено конкурс, затверджено текст оголошення та забезпечено його оприлюднення 20.12.2022р. на веб-сайті Кам’янської міської ради та у газеті «Любимый город» (інтернет-видання).

Даним оголошенням визначено основні умови проведення конкурсу, в тому числі строки подання конкурсних пропозицій з дня оприлюднення оголошення до 10.01.2023 року (не менше ніж 20 днів з дня оголошення проведення конкурсу.

Протягом визначеного строку для участі в конкурсі подано 4 конкурсні пропозиції від 4 інститутів громадянського суспільства,  а саме:

–   Громадської організації «Союз ветеранів Афганістану»;

–   Громадської організації «Кам’янська міська організація ветеранів України»;

–   Громадської організації «Кам’янська міська у Дніпропетровській області організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

–  Кам’янського міського товариства інвалідів «Лелека».

Розгляд конкурсних пропозиції здійснюється відповідно до вимог Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року №1049 (зі змінами) з урахуванням вимог до проведення конкурсу на період введення воєнного стану в Україні.

На першому засіданні Конкурсна комісія:

–   розглянула конкурсні пропозиції, надані інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких буде надана фінансова підтримка з бюджету Кам’янської міської територіальної громади у 2023 році та визначила серед них тих,
що допускаються до участі у конкурсі;

–  провела індивідуальне оцінювання конкурсних пропозицій на відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням  та міським програмам з урахуванням вимог до проведення конкурсу на період введення воєнного стану в Україні;

– за результатами оцінювання прийняла рішення про допущення інститутів громадянського суспільства до участі у другому етапі конкурсу.

Проведення другого етап конкурсу заплановано 06 лютого 2023 року о 13-00 годині у приміщенні департаменту соціальної політики міської ради, просп. Василя Стуса, 10/12, поверх ІІ, каб. 205.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *