У Кам’янському зловили двох колаборантів

Служба безпеки України викрила підривну діяльність двох російських посібників із Кам’янського, які закликали до співпраці з окупаційною владою та підтримували війну в Україні.

Встановлено кам’янчанина, колишнього співробітника одного з обслуговуючих підприємств Дніпропетровської області, який підтримує тісні зв’язки з громадянами Росії через спілкування в одній із соціальних мереж. Він здійснював поширення антиукраїнських матеріалів в інтернет просторі із закликами до громадян України співпрацювати з окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях та підтримати так звану спецоперацію Росії в Україні. Громадянин схвалював дії окупаційної влади та підтримував «путінський режим».

Ще одна місцева мешканка, колишня працівниця одного з об’єктів критичної інфраструктури регіону, використовуючи соціальну мережу «Однокласники», розповсюджувала пости з похвали політики «кривавого диктатора» та підтримки ідеології російської федерації. Антиукраїнські наративи вона отримувала з проросійських пабліків та сайтів. Жінка зазнала впливу поціновувачів так званого «російського світу» та пропагувала серед громадян України меседжі про необхідність зміни керівництва нашої держави та звільнення її від «нацизму». Співробітники СБУ викрили ворожих пропагандистів та припинили антиукраїнську агітацію.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. У межах розпочатих кримінальних проваджень за ст. 111-1 Кримінального кодексу України двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність. Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва прокуратури.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *