Кам’янчанам на замітку: “Доступних ліків” побільшало

32 нові препарати включили до переліку «Доступних ліків». Вони для лікування хронічних захворювань нижніх дихальних шляхів, у тому числі бронхіальної астми. Тепер їх відпускають безкоштовно або зі суттєвою знижкою.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Перелік «Доступних ліків» розширився препаратами для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів та, зокрема, бронхіальної астми. Щоб отримати медикаменти безкоштовно або зі знижкою, потрібно звернутися до сімейного лікаря та взяти електронний рецепт», – розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВ Тетяна Квітницька.

З рецептом слід прийти в аптеку, що бере участь у програмі реімбурсації. Дізнатися їх можна за наклейкою «Доступні ліки» або знайти за допомогою електронної картки. На Дніпропетровщині таких аптек понад 1,2 тис.

Загалом у програмі «Доступні ліки» – 462 лікарські засоби, з них 142 – безкоштовні. Це препарати від серцево-судинних захворювань, цукрового та нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії, бронхіальної астми. А ще – для профілактики інфаркту та інсульту. Нещодавно до переліку додали ліки для пацієнтів із хронічним обструктивним захворюванням легень та хворобою Паркінсона.

2022 року медики Дніпропетровщини виписали понад 1,5 млн. електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». За понад 1,2 млн. з них аптеки видали медикаменти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *