День бабака: коли чекати весни у Кам’янському

У четвер, 2 лютого, у світі відзначається День бабака. Це свято популярне в Канаді та США, а українці також не залишаються осторонь, оскільки в нашій країні цей вид тварин знаходиться на межі зникнення. За прогнозом народного віщуна бабака Тимка III в Україні цьогоріч весна настане на раніше середини березня. Саме тоді й слід чекати потепління. Бабак дав прогноз на біостанції в Гайдарах. 

Також він обрав овоч, який варто їсти, щоб українці почували себе здоровими. Цьогоріч око Тимка впало на буряк. Про це повідомляє  Інформатор.Україна.

Проте, в “Укргідрометцентрі” пишуть, що основна мета свята бабака — привернути увагу до біорізноманіття та збереження українського степу. У 2021 році бабак віднесений до зникаючих видів та внесений до Червоної книги України.

Доглядач бабака Володимир Ронкін розповів, що останнім часом Тимко погано спить та схуд. Це може бути наслідком стресу через війну.

Судячи із сьогоднішньої погоди, до Кам’янського весна теж прийде не скоро. Тепла погода із проясненнями цього дня свідчить про те, що морози ще протримаються. Це підтверджують і синоптики, які попереджають про мороз та сніг, що прийдуть вже найближчими вихідними.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *