Мешканці Дніпропетровщини можуть безкоштовно обміняти лампи розжарювання на світлодіодні

В області стартувала урядова програма обміну старих лампочок на нові. Першими приєдналися Дніпро та Кривий Ріг. Мешканці вже можуть принести до 5 ламп розжарювання до найближчого відділення «Укрпошти», а отримати стільки ж світлодіодних.

Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Енергозберігаючі лампи вже завезли до поштових відділень у Дніпрі та Кривому Розі. Інші населені пункти області їх отримуватимуть поступово. Запрошуємо брати участь у держпрограмі. Кожен, хто приєднався, допоможе енергосистемі України», – підкреслив директор Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антон Ізотов.

Він додав, що люди вирушили обмінювати лампи масово. За перші дні можливістю скористалися понад тисячу мешканців. У відділеннях Укрпошти обміняти старі лампочки на сучасні можуть лише повнолітні громадяни. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. За умовами акції можна принести максимум п’ять ламп розжарювання. Натомість отримати сучасні. Обмінювати можна як за попереднім онлайн-запитом, так і без нього. Один із варіантів – подати заявку на державному порталі Дія.

Залишити контактний телефон, вибрати найближче відділення «Укрпошти», вказати кількість та тип лампочок натомість. Далі чекатиме повідомлення. У ньому буде вказано, коли на обране відділення надійдуть лампочки і можна буде приходити на обмін. Лампи зберігатимуться на пошті протягом 5 днів. Або можна одразу відвідати відділення без попередніх заяв. Участь в акції дозволяється взяти лише один раз. Загалом в Україні планують замінити 50 млн лампочок. Це дозволить знизити споживання електроенергії до 10% та знизити навантаження на енергосистему. 30 млн ламп уже надав ЄС, ще 5 млн – уряд Франції. На Дніпропетровщину планують доставити майже 1,2 млн нових світлодіодних ламп.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *