Рецепт дня: Рулет з яблуками та маком

Рулет із маком з листкового тіста стане вашою кулінарною знахідкою. Цей рецепт доводить, що маку та яблук багато не буває. 

Щоб отримати ніжнішу начинку, мак потрібно змолоти в кавомолці. До речі, в цьому пирозі не тільки начинка дуже смачна, але і просочене начинкою тісто, а особливо піджариста хрумка верхівка просто вражає!

Ми розповімо, як приготувати воістину багатий маковий рулет із яблуками.

ІНГРЕДІЄНТИ
130 г маку, 130 г родзинок, 2 яблука, 1 яйце, 500 г листкового тіста, 50 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, 40 г вершкового масла, 500 мл води,  1 плитка білого шоколаду (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ
Заздалегідь вимийте родзинки, потім пересипте їх в каструлю. Туди ж всипте мак. Залийте все водою. Проварити на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Яблука очистити від шкірки, видалити зерна. Дрібно поріжте яблука. Висипте яблука на сковороду. Додайте цукор та ванільний цукор. Тушкуйте яблука у цукрі протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Через дрібне сито пропустити мак із родзинками. Повинна стекти зайва волога. Після цього перебийте мак із родзинками блендером.

Додати до макової начинки яблука та змішати.

На пергаментному папері розкатайте готове бездрожжеве листкове тісто. Відступіть сантиметра 4 від широкого краю та сантиметра 2 зверху, починайте викладати на тісто начинку. За допомогою пергаментного паперу згортайте тісто в рулет і защипуйте краї. Вкінці перегорніть рулет вниз швом.

Перекладіть рулет на лист, який також повинен бути застелений пергаментним папером. За допомогою ножа зробіть на рулеті зверху діагональні неглибокі надрізи вздовж та впоперек. Змастіть рулет збитим яйцем.

Випікайте рулет у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до готовності. Готовому рулету дайте 15 хвилин постояти, а потім полийте рулет розтопленим білим шоколадом. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *