Рецепт дня: Риба, запечена у лаваші

Сьогодні вже не треба бути везучим рибалкою, щоб принести додому кілограм риби – свіжоморожену купити в магазині може кожен. Зовсім не обов’язково записуватись на кулінарні курси, щоб вивчити цікаві технології та рецепти. Не потрібно проводити півдня на кухні, щоб приготувати смачну рибу – докупіть лист лаваша і вершкове масло, і вишукана рибка готова.

Рецепт риби в лаваші дивує навіть тих, кому пощастило спробувати подібну страву в найкращих ресторанах. А все тому, що тут взагалі немає нічого зайвого. Купуйте масло найякісніше, лаваш тонший і помідор соковитіший. Все, можна готувати.

Складові
Риба 1 шт., Лаваш 2–3 шт., Вершкове масло 100 г, Помідор 1 шт., Кріп 1 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець, Приправа до риби за смаком.

Приготування
Помийте рибу, відріжте плавці та голову, зробіть надріз на черевці.

Наріжте стиглі томати кружальцями. Розстеліть лаваш на чистій робочій поверхні. Змастіть кожен лист вершковим маслом.

Викладіть рибу на один з них. Додайте спеції.

Наріжте масло шматочками. Порубайте кріп. Нафаршуйте рибу маслом, зеленню, а також помідорами.
Загорніть рибу в один лист лаваша. Перегорніть рулет, а тепер загорніть у другий лаваш так, щоб він закривав рибу з усіх боків. Можна використовувати ще один лист. Після загорніть все у фольгу.

Встановіть температуру духовки на 180 °С. Відправте рибу запікатися приблизно на годину.

Для приготування такої страви радимо вам вибирати менш кістляві сорти риби, адже потім ви не станете відокремлювати лаваш від філе та подавати окремо. Листи лаваша просочуються маслом та соком зелені. Риба виходить м’якою та смачною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *