Рецепт дня: Ніжний яблучний десерт

Всі чудово знають, наскільки яблука багаті на залізо та інші корисні мікроелементи. І так чудово, що цей натуральний продукт є доступним для наших широт. Коштує дешево, родить добре, а на смак просто чудовий. Що вже говорити про його універсальність: і в компоти, і в пироги, і просто так з’їсти у свіжому вигляді.

Сьогодні ж поділимося з вами рецептом найніжнішої насолоди, від якої ще й можна худнути. Неочікувано, так? Адже в ньому немає і гра цукру! Це найпростіший яблучний десерт із 2 інгредієнтів, для приготування якого потрібні лише блендер, міксер та духовка.

Щоб заощадити час, можна сміливо використовувати магазинне яблучне пюре або власні заготовки з яблук. Тоді за рецептом вам знадобиться трохи більше 900 г готового пюре. Але ми б таки рекомендували робити зі свіжих плодів. Тоді і аромат більш насичений, і смак багатший.

складові
Яблуко 1 кг, Крахмаль 15 г.

Приготування
Зробіть круглий надріз на верхівці кожного яблука та заберіть зерна всередині. Прикрийте хвостиком із залишком фрукта.

Викладіть плоди у форму для запікання. Поставте в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Злегка остиглі запечені яблука очистіть від жорсткої шкірки і всього зайвого. Подрібніть плоди занурювальним блендером до однорідної маси.

Додайте крохмаль і ретельно перемішайте лопаткою.

Поставте яблучне пюре на середній вогонь і дочекайтеся, поки прогріється (не кип’ятіть).
Потім 5 хвилин збивайте теплу яблучну суміш блендером до м’яких піків. За бажанням можете додати трохи цедри, розпарені родзинки або кокосову стружку.

Акуратно вилийте майбутній десерт у силіконову форму.

Дайте охолонути у холодильнику. Потім переверніть форму на тарілку і наріжте дієтичні солодощі на порційні шматочки.
Запевняємо, спробувавши цей яблучний десерт уперше, ви та ваші рідні будуть у захваті. Та й насправді, ця страва така проста, що впорається навіть школяр. А ось користі неміряно: і вітамінами організм збагатите, і зайві сантиметри підуть самі собою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *