Рецепт дня: Шоколадний вологий пиріг

Сьогодні ми поділимося з вами швидким рецептом шоколадного пирога з найсмачнішою шоколадною помадкою. Виходить він вологим усередині, а зовні покритим легкою хрусткою скоринкою. Відірватися неможливо!

Цей десерт чудово підійде по повсякденного чаювання. А також його можна приготувати для коханого на свято, адже зовсім скоро День усіх закоханих. Такий смаколик неодмінно сподобається.

Інгредієнти для тіста
280 мл молока, 2 яйця, 250 г борошна, 300 г цукру, 60 г олії, 55 г какао, 1,5 ч. л. соди, 60 г вершкового масла, 1,5 ч. л. оцту
дрібка солі.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПОМАДКИ
4 ст. л. какао ,5-6 ст. л. води, 4 ст. л. цукру
50 г вершкового масла, 1 ст. л. рослинної олії.

ПРИГОТУВАННЯ
У глибоку миску просійте борошно і какао, додайте цукор, яйця і влийте молоко.

Розтопіть вершкове масло і також додайте у тісто. Туди ж влийте олію. Збийте все міксером до однорідності. Потім погасіть соду оцтом, додайте дрібку солі і збивайте ще протягом хвилини.

Влийте пиріг у застелену пергаментним папером форму для випікання. Готуйте пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Для приготування помадки в каструльку всипте цукор та какао. Влийте воду і додайте вершкове масло. Варіть хвилини 2, постійно помішуючи. Коли глазур буде готова, вимкніть вогонь і додайте олію. Добре перемішайте.
Ще простіше можна приготувати глазур, якщо розтопити плитку шоколаду із невеликим шматочком вершкового масла.

Нанесіть помадку на пиріг відразу після приготування, поки вона не встигла застигнути. Ось і все, шоколадний пиріг готовий. Смачного!

Такий ароматний, повітряний, м’який і мегашоколадний пиріг прикрасить навіть звичайнісінький, нічим не примітний будній день.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *