На Дніпропетровщині мешканці міста самі вирішать питання про перейменування

Мер Новомосковська Сергій Резник анонсував початок дискусій серед мешканців про перейменування міста.

Про це повідомляє Відкритий із посиланням на відеозвернення Сергія Резніка.

За словами мера Новомосковська, одне з питань, яке часто порушується громадянами під час зустрічей з ним, – перейменування міста.

“Під час річного звіту перед городянами я фактично дав старт обговоренню питання про назву нашого міста. Ми відкрили дискусії, щоб і жителі міста, і вчені, і краєзнавці змогли взяти участь у вирішенні перейменування Новомосковська. Прекрасно розумію, що комусь назва Новомосковськ, особливо приїжджим, ріже вухо. Але ми народилися в місті з цією назвою, живемо тут, тому міняти місту ім’я чи ні, повинні вирішити все ж таки саме городяни. Я не хочу узурпувати свої повноваження чи повноваження міської ради. Хочу, щоб висловилися усі мешканці міста за його назвою”, – сказав Сергій Резнік.

За його словами, якщо більшість городян висловиться за перейменування, розпочнеться другий етап із пошуком варіантів нової назви міста. Обговорення цього питання піде у соціальних мережах, керівників ОСББ, квартальних у приватному секторі, керівників підприємств. Чесно кажучи, інформація дуже позитивна – вперше за всю історію незалежності України мешканцям надано право самим вирішувати, як називатиметься їхнє місто. Згадується, як перейменовували Дніпродзержинськ на Кам’янське та Дніпропетровськ на Дніпро – самих городян ніхто не питав, все вирішила Верховна Рада, хоча нові назви не всім припали до душі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *