У Кам’янському сьогодні – день народження «нижнього» коксохіму

Про це повідомляє прес-центр “Каметсталі”.

«Металургійний комбінат у своєму складі має безліч підрозділів, відділень, цехів, кожен з яких посідає своє важливе місце, ніби пазл у загальній картині виробництва. Завдяки злагодженій роботі фахівців, цей ланцюжок з багатьох операцій перетворює окремі складові сировини, що потрапляють на Каметсталь або виготовляються в цехах, на кінцевий продукт – якісний прокат.
Одному з таких важливих підрозділів – коксохімічному – сьогодні виповнилося 92 роки. Так, саме 8 лютого 1931-го на підприємстві був виданий перший кокс. Зараз КХП має повний цикл переробки хімічних продуктів коксування. Тут здійснюється підготовка вугільної шихти, виробництво коксу, уловлювання хімічних продуктів коксування, переробка кам’яновугільної смоли. А розпочиналося все у далекому 1927 році, коли над Дніпром поступово виростали значних розмірів споруди, що увійшли до першої черги нового коксохімічного заводу.
Вуглезбагачувальна фабрика, дві коксові батареї проектною потужністю 4️15 тисяч тонн металургійного коксу на рік, цехи уловлювання і переробки смоли були введені в експлуатацію у березні 1931-го. Друга черга — це ще три коксові батареї, цехи уловлювання і ректифікації — вводилися в експлуатацію протягом наступних двох років. І вже до 40-го року завод досяг проектної потужності та став одним з кращих серед коксохімічних підприємств країни.
Вітаємо колег-коксохіміків з цією вагомою датою. Від вашої роботи залежить виробництво чавуну і сталі, ваші здобутки – вагома частка загальних досягнень всього великого трудового колективу Каметсталь. Разом рухаємось до перемоги, працюючи задля майбутнього України!», – говориться у привітанні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *