У Дніпрі чоловік оголосив себе “президентом” і сформував тіньовий уряд

Правоохоронці викривають тих, хто веде підривну діяльність проти державної безпеки Україні. Так, у Дніпрі викрили лідера антидержавної організації так званого “народовладдя”. Він закликав до повалення конституційного ладу нашої країни.

Діючи органи державної влади зловмисник вважав нелегітимними і закликав замінити їх новоствореними. Не виключав він й варіант насильницького повалення влади. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на публікацію управління СБУ у Дніпропетровській області.

«Легітимний президент» збирав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» і разом з ними формував тіньовий уряд. Діючі державні органи були визнані «терористичними структурами».

Порушника спіймали. У 2022 році його засудили за статтею 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) до 3 років тюрми з іспитовим терміном в один рік.

Але навіть ризик потрапити до в’язниці його не зупинив. На дотримання антидержавного курсу його надихало постійне спілкування з “соратниками”. В інтернеті він активізував антиукраїнську та сепаратистську агітацію. Ворог використовував її під час війни у пропагандистських сюжетах та статтях “рупорів кремля”.

Випробувальний термін скасували. Зловмисника затримали у Києві і супроводили до місця відбування покарання. Найближчі декілька років він проведе за ґратами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *