На Дніпропетровщині шахраї вели фейкову торгівлю цигарками

За підозрою у шахрайстві на продаж тютюнових виробів поліцейські Дніпропетровщини встановили групу шахраїв. Наразі доведено причетність затриманих до 12 епізодів. Також вони перевіряються на рахунок скоєння аналогічних злочинів та встановлюється сума завданих збитків.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Фігуранти розміщували оголошення про продаж електронних сигарет та іншої тютюнової продукції в мережі Інтернет, у месенджерах та соцмережах. Після отримання попередньої оплати або повної оплати за товар блокували номери телефонів та обривали всі зв’язки з покупцями.

8 лютого 2023 року за місцями проживання зловмисників у містах Дніпро та Першотравенськ пройшли 12 обшуків, під час яких поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім картки. Все вилучено на експертизу.

За наслідками слідчих заходів трьом особам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки). Їм обрано запобіжні заходи – двом особам у вигляді тримання під вартою, третьому – домашній арешт.

Злочинну діяльність шахраїв викрили співробітники Управління карного розшуку ГУНП у Дніпропетровській області та Синельниківського районного управління поліції спільно з працівниками Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Першотравневої окружної прокуратури Дніпропетровської області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *