На Дніпропетровщині начальниця податкової попалась на хабарі

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Державної податкової служби Дніпропетровської області. До угоди причетна керівник відділу держустанови.

Чиновниця налагодила механізм отримання грошей від підприємців за створення штучних перешкод у веденні комерційної діяльності. Це відбувалося на щомісячній основі. Встановлено, що вона щомісяця вимагала по 300 тис. грн з власника бізнесу у сфері валютно-обмінних операцій. За цю суму чиновниця обіцяла «заплющити очі» на формальні недоліки, виявлені під час чергової перевірки фінансово-господарської звітності підприємця. У разі несплати хабара вона загрожувала проведенням «додаткових» перевірок для блокування бізнесу. Щоб замаскувати злочинну діяльність податківець залучив свого родича як посередника передачі грошей.

Співробітники СБУ поетапно задокументували факти незаконних дій фігурантів та затримали посередника в одному з кафе Дніпра під час отримання частини неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали саму посадницю. Задокументовано два факти «траншів» на загальну суму понад півмільйона гривень.

Під час обшуків за місцем її проживання виявлено велику суму готівки, походження якої перевіряється. У межах кримінального провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України (ухвалення пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовцем), обом фігурантам повідомлено про підозру. Продовжуються слідчі дії щодо встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх причетних до нього осіб. Заходи щодо викриття правопорушення проводилися співробітниками Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури  Києва.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *