Мешканець Дніпра відправляв чоловіків до країн ЄС під виглядом волонтерів

На Дніпропетровщині поліцейські управління міграційної поліції затримали організатора схеми незаконного переправлення чоловіків до країн ЄС.

Залучивши спільників, фігурант вносив інформацію до державної підсистеми «Шлях» та виготовляв замовникам підроблене посвідчення особи, що займається волонтерською діяльністю. Надалі це давало можливість військовозобов’язаним чоловікам безперешкодно перетнути державний кордон України.

Підозрюваний – 43-річний житель міста Дніпро. Він особисто займався оформленням волонтерської організації, наданням дозволів та реєстрацією у відповідних базах. При цьому, зазначав, що займатися волонтерством замовникам не потрібно, як і повертатися на територію України у встановлений законом строк.

Свої послуги підозрюваний оцінював у 2 тисячі доларів США. Під час обшуків за підтримки полку поліції особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області у чоловіка вилучили гроші, які він отримав як плату за підготовку документів.

Злочинну діяльність фігуранта задокументували поліцейські управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області, управління кримінального аналізу ГУНП, слідчого відділу ВП № 7 Дніпровського РУП ГУНП, спільно з працівниками УСБУ в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури м. Дніпра. 7 листопада чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

8 листопада йому вручили повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років. Планується обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *