Напали на родину фермера, грабували та вбивали: у Кам’янському засудили розбійну банду

Баглійський райсуд 23 січня поточного року ухвалив вирок трьом раніше не судимим чоловікам за розбійний напад на сім’ю фермера. Документ опубліковано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

У грудні 2018 року троє чоловіків змовилися напасти на бізнесмена, директора підприємства «Карат плюс», що мешкає неподалік Кам’янського. Для цього вони озброїлися балаклавами, пістолетами, ножами та прибули за адресою близько 19:30. Неподалік вони залишили ще одну людину, щоб вона стежила за ситуацією і попереджала про можливу небезпеку, а самі перелізли паркан і проникли на територію літньої кухні, де саме знаходилася вся родина потерпілого. Саме цього дня до нього приїхали донька, племінниця з маленьким сином та чоловіком. Нападники пов’язали всім руки скотчем, і, погрожуючи пістолетом, зажадали в хазяїна будинку гроші, вдарили його, а в його дружини викрали з шиї золоті ланцюжки.

Чоловік не став чинити опір, а повідомив нападникам, де в будинку можна знайти 50 тисяч гривень та золоті прикраси. Двоє нападників пішли в будинок шукати гроші, але не знайшли їх, зате виявили в куртці дружини 1000 доларів та прикраси, забрали їх, і пішли до господаря, щоб той показав, де решта лежить.

Нападники відвели бізнесмена до спальні, де знаходився сейф, і вистрілили йому в ногу, після чого пограбували сейф та кімнату його дочки.

Але на цьому злочинці не зупинилися, вони вирішили, що настав час убити бізнесмена, і стали бити його, а потім завдали удару ножем у груди. Потерпілий від поранень помер.

Злочинці знайшли в будинку ключ від службового автомобіля Lexus, і вирішили на ньому втекти, але виїхати далеко не змогли: під час руху автомобіль був заблокований енергетиком підприємства і перестав їхати. Довелося злочинцям тікати з награбованим.

Загалом сім’ї загиблого вони завдали матеріальних збитків на загальну суму 2 754 010 гривень 30 копійок. Гроші злочинці витратили на потреби.

Обвинувачені винними не визнали себе, і розповідали в суді зовсім інші історії, мовляв, купували подарунки дитині, разом випивали того дня, йшли до когось у гості в село. А ось дружина загиблого розповіла, що в сейфі її чоловік зберігав папку з компроматом на дуже впливову людину, яка на той час була депутатом Верховної Ради та його компаньйоном з бізнесу. Про цю папку знала лише дружина та ще один компаньйон убитого, якому він дуже довіряв.

Суд визнав нападників винними за ч. 4 ст. 187 (розбій), п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та призначив їм покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *