Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Швидкий суп із сочевиці

У холодну пору року рятують ситні та корисні супи-пюре. Ну а цей неодмінно стане вашим улюбленцем. Сьогодні ми розповімо, як готувати суп із сочевиці всього за півгодини. Винятково корисний і поживний суп, який сподобається найвишуканішим гурманам!

Цей смачний та простий суп однозначно зігріє всіх, кому не вистачає тепла у наш нестабільний час. Так що не будемо марнувати часу, а скоріше візьмемося за готування!

ІНГРЕДІЄНТИ
220 г червоної сочевиці, 1 цибулина, 1 морква, болгарський перець (один маленький чи половинка), 2 ст. л. рослинної олії, 1 великий зубчик часнику, 1,5 ч. л. вершкового масла, 1 картоплина, 1 л окропу або бульйону, дрібка зіри, пучок кінзи чи петрушки, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ
Промийте сочевицю водою. Цибулю наріжте на середні шматочки, тонко наріжте моркву. Подрібніть болгарський перець та часник.

У каструлю влийте рослинну олію і додайте трохи вершкового масла. Додайте в каструлю цибулю і злегка обсмажте її, а потім додайте часник та моркву. Дайте овочам підсмажитися протягом кількох хвилин.

Додайте до овочів перець. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку зіри. Також за бажання можна додати 1-2 столові ложки томатної пасти, якщо вона є.

Тонко наріжте картоплю і також додайте до овочів. Дайте картоплі обсмажитися ще протягом 2 хвилин.

Додайте промиту сочевицю та влийте гарячу воду. Можна влити курячий бульйон, якщо є, і додати шматочки вареного м’яса.  Після закипання додайте сіль та варіть ще 15 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою.

Готовий суп подрібніть за допомогою блендера. Якщо суп видасться занадто густим, можна додати трохи киплячої води. Спробуйте суп на сіль, якщо потрібно, додай ще. Влийте до супу трошки лимонного соку і додайте подрібнену кінзу або петрушку. Проваріть ще хвилину.

Ось і все, смачний та ароматний крем-суп готовий. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському районі розшукують зниклу дівчинку

Поліцейські Кам’янського району розшукують неповнолітню Вікторію Савчук. 17 травня 13-річна дівчина пішла зі школи у…

1 годину ago

У Дніпрі вилучили безакцизу на 400 тис. грн.

Поліцейські Дніпра припинили нелегальний обіг тютюнових виробів на території міста, вилучили безакциз на 400 тисяч…

2 години ago

У Дніпрі повісилась 17-річна дівчина

16 травня на вулиці Зеленій знайшли мертвою 17-річну дівчину. Попередньо, вона покінчила з життям. Неповнолітня…

2 години ago

На Дніпропетровщині в ДТП постраждав маленький хлопчик

17 травня у Кривому Розі зіштовхнулися Chery та Renault. Як повідомляє видання СВОЇ, в аварії постраждала дитина, хлопчик 5 років,…

2 години ago

Штовхнув дідуся і вирвав сумку: у Дніпрі затримали грабіжника

За підозрою у пограбуванні літнього чоловіка поліцейські Дніпра затримали 43-річного зловмисника. Біля входу у торговельний…

3 години ago

Дженніфер Лопес і Бен Аффлек на межі розлучення

Американська співачка й акторка Дженніфер Лопес та її чоловік, голлівудський актор Бен Аффлек, опинилися на межі розлучення. Принаймні…

4 години ago