Екс-депутат із Дніпра знову потрапив у скандал

Прокуратура подала до суду клопотання про звільнення з посад на два місяці президента Української асоціації футболу Андрія Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Записоцького.
Інформацію про це клопотання підтвердили в Українській асоціації футболу. І заявили, що вважають це “черговим протиправним втручанням правоохоронних органів у діяльність УАФ”.
І традиційно пригрозили, що це може призвести до покарання з боку УЄФА та ФІФА.
“Таке клопотання не просто необґрунтоване, але є прямим втручанням у діяльність громадського союзу у розумінні правил, встановлених у статутах ФІФА та УЄФА. ФІФА та УЄФА, які вже поінформовані про чергове порушення, у загальному листі раніше заявляли про ризики втручання держави, у тому числі правоохоронних органів, у діяльність УАФ. Згідно з листом, продовження втручання у справи Асоціації призведе до призупинення членства УАФ у зазначених міжнародних асоціаціях, а надалі і до його виключення з ФІФА та УЄФА”, – йдеться у повідомленні УАФ.
Слід зазначити, що реакція УАФ розміщена лише на їхній фейсбук-сторінці. На офіційному сайті Української асоціації футболу про це немає жодної згадки.
29 листопада 2022 року Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру президенту та генеральному секретарю Української асоціації футболу – Андрію Павелку та Юрію Записоцькому відповідно.
Їх підозрюють у заволодінні чужим майном та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України). За даними слідства, при закупівлі обладнання для будівництва заводу з виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків посадовці УАФ заволоділи 26,5 мільйонами гривень. Надалі вони легалізували частину цих коштів.
Тоді Печерський районний суд міста Києва обрав для підозрюваних запобіжний захід – утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 9,9 мільйона гривень кожному. Вони були внесені.
Нагадаємо, Павелко розпочинав свою кар’єру у Дніпрі, у 2014 році був обраний народним депутатом від партії «Блок Петра Порошенка».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *