У Кам’янському шукають добровольців до штурмової бригади “Лють”

Дніпропетровщина долучається до формування додаткових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Разом з досвідченими військовими добровольці звільнятимуть Україну від окупантів. Для цього пройдуть інтенсивне навчання та отримають сучасну зброю, зокрема, й західного зразка.

У Гвардії наступу – бригади «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Доброволець зможе обрати ту, де відчуватиме найбільшу мотивацію та матиме однодумців.

Основу нових бригад складають військові, які мають великий фронтовий досвід. Добровольці – підсилять підрозділи. Але спершу вони пройдуть інтенсивну підготовку. Отримають сучасне озброєння і техніку.

13 січня 2022 року Кабінет Міністрів утворив у складі Національної поліції департамент поліції особливого призначення “Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України “Лють”. Цей підрозділ буде працювати в декількох областях України, а добровольців шукають і в Кам’янському.

Нещодавно до нашого міста завітав представник Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України “Лють” (ім’я не називається по безпековим причинам), який розповів про роботу підрозділу більш ніж 200 поліцейским Кам’янського. Він зазначив, що утворення ОШБ регулюється Постановою Кабміну №30 від 13 січня 2022 року, а основними завдання цієї бригади є ведення бойових дій на рівні збройних сил України та Нацполіції у відсічі збройної агресії зі сторони Росії. Тобто необхідно буде виявляти позиції ворога та знищувати їх і іх військову техніку, розміновувати території, рятувати цивільних, виявляти та знешкоджувати диверсантів, проводити стабілізаційні та пошуково-фільтраційні заходи на звільнених територіях, проривати оборону противника та інші невідкладні завдання.

Приєднатися до «Люті» можуть як поліцейські, так і цивільні особи.

– Мінімальна зарплатня буде 25 тисяч гривень плюс доплата 30 тисяч гривень, коли будемо виїзжати в зону бойових дій, то будуть платитися бойові надбавки, – розповів представник ОШБ. – Запрошуємо громадян України з числа цивільних, для цього необхідно зареєструватися на сайті Нацполіції та прийняти участь у конкурсі. Вік кандидатів – до 45 років. Також ми запрошуємо діючих працівників поліції, які будуть до нас переводитися. Головне, що це повинні бути мотивовані люди, які розуміють з чим вони зіткнуться в процесі своєї служби.

Цивільні, які забажають стати добровольцями, повинні будуть взяти участь у конкурсі, здати за місцем мешкання знання нормативної бази України, фізичні нормативи та пройти медобстеження, після цього, якщо все добре, вони будуть працювати як поліцейські, та пройдуть всі необхідні тренування, додав представник ОШБ.

Дізнатися більше про кожну з бригад та записатися онлайн можна на сайті storm.mvs.gov.ua. А ще заявки приймають у дев’яти Центрах надання адмінпослуг Дніпропетровщини – у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському (проспект Василя Стуса, 10/12), Нікополі, Новомосковську, Павлограді, Синельниковому.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *