У Кам’янському працює «Університет ІІІ віку»

На Дніпропетровщині діє соціально-педагогічна послуга «Університет ІІІ віку». Психологи, педагоги, активісти допомагають старшим людям адаптуватися і розвиватися. Читають лекції, проводять семінари, тренінги та майстер-класи. Навчання безкоштовне. Минулого року послугою скористалися 540 мешканців регіону. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«На Дніпропетровщині фахівці проводять для старших людей різноманітні заняття, формують групи за інтересами. Так розкривають їхні творчі здібності. Послуга безкоштовна», – наголосила директор департаменту соціального захисту населення ОВ Олена Кришень.

Для старших людей вже влаштовували кулінарні майстер-класи, сеанси ароматерапії, лікувальної фізкультури та скандинавської ходьби. Навчали комп’ютерної грамотності, дихальної гімнастики, йоги. Факультет учасники можуть обрати самостійно. Їх поєднують у групи за інтересами. Після закінчення курсу усі отримують сертифікати. Скористатися послугою «Університет ІІІ віку» можуть люди віком від 55 років та з інвалідністю. Звертатися слід до територіальних центрів соціального обслуговування та центрів надання соціальних послуг.

На Дніпропетровщині 16 відповідних відділень. У Кривому Розі, Кам’янському, Вільногірську, Нікополі, Марганці, Покрові, Павлограді, Слобожанському та Межовому.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *