Пенсії у Кам’янському виростуть: скільки додадуть до виплат у березні

У березні 2023 року в Україні проведуть індексацію пенсій. У міністерстві соціальної політики розповіли, наскільки збільшаться виплати громадянам нашої країни.

Так, у березні пенсії зростуть приблизно на 18-20% через інфляцію. Остаточних розрахунків наразі немає. Їх оприлюднять ближче до кінця цього місяця. Про це в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки розповіла Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

“Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде”, — сказала Жолнович.

За її словами, українському уряду під час повномасштабної війни в країні вдалося зберегти виплати пенсій завдяки військовим зарплатам.

“Пенсійний фонд за цей проміжок часу фактично продемонстрував свою стійкість, і це сталося, хоч би як там дивно не було, але завдяки нашим воїнам, бо близько мільйона людей пішли служити в армію. Там у них досить високі заробітні плати, із цих зарплат у нас є єдиний соціальний внесок, що йде до пенсійного фонду, що дозволило стабілізувати пенсійний фонд, не провалити його. Тобто наші внутрішні гроші, які ми сплачуємо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів”, — додала міністр.

Оксана Жолнович також наголосила, що на даному етапі продовжуються розрахунки. Цей показник зараз беруть із відповідних статистичних органів та за формулою розраховують.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *