Categories: Події

Зберігав наркотики на мільйони гривень: у Дніпрі затримали наркоторговця

У Дніпрі поліцейські вилучили у фігуранта заборонені речовини на майже два мільйони гривень.

Уродженець Синельниківського району збував наркотики та психотропи по всій країні за допомогою сервісу поштових відправлень.

Серед пропонованого ним асортименту – кокаїн, «LSD», MDMA, амфетамін, «Альфа-PVP» та інші заборонені речовини.  Чоловіка затримали, коли він хотів відправити гуртову партію «товару». Нині йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Під час відпрацювання оперативної інформації працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області спільно зі слідчими відділення поліції №1 Дніпровського управління поліції поблизу поштового відділення затримали 34-річного місцевого мешканця, який причетний до незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Встановлено, що фігурант працював на Телеграм-канал з продажу заборонених речовин. Зловмисник отримував гуртові партії «товару», зберігав та фасував їх на дози в орендованій квартирі. Збував заборонені речовини через сервіси поштових відправлень на території країни, а гроші отримував на банківську карту. Щомісяця фігурант робив близько сотні відправлень, отримуючи понад 50 тисяч гривень прибутку.

Під час поверхневого огляду фігуранта та обшуку за місцем його мешкання правоохоронці вилучили кокаїн, близько 400 марок «LSD», понад 400 пігулок MDMA, понад 5 тисяч заборонених до обігу нарковмісних пігулок, амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, псилоцибінові гриби та диметилтриптамін (DMT). Крім того, виявлено електронні ваги та засоби для фасування.

Вилучені заборонені речовини скеровано на проведення відповідних експертних досліджень, а їх вартість за цінами «чорного» ринку становить понад два мільйони гривень. Окрім того, під час проведення слідчих дій поліцейські встановили, що затриманий перебуває у розшуку за збут та контрабанду наркотичних засобів.

Слідчі вже повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 536 тисяч гривень.

Після надходження результатів експертних досліджень буде вирішуватися питання про зміну кваліфікації кримінального правопорушення.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює  Лівобережна окружна прокуратура м. Дніпро.

Margaret

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

1 годину ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

1 годину ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

1 годину ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

2 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

2 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

2 години ago