Скандального політика з Дніпра чекають на УЄФА

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко став офіційним претендентом на переобрання членом виконкому УЄФА від України, йдеться на офіційному сайті УЄФА. Про це пише Інтерфакс-Україна.
В УЄФА опублікували остаточний список кандидатів на посаду президента УЄФА та посади членів Виконавчого комітету УЄФА. Вибори відбудуться у рамках 47-го Чергового Конгресу УЄФА у Лісабоні 5 квітня 2023 року.
«Кандидати на вибори успішно пройшли перевірку на відповідність вимогам, яку проводила виборча комісія, що складається з членів Комітету УЄФА з управління та дотримання норм (відповідно до статті 21(6) Статуту УЄФА та статті 4bis Регламенту з регулювання виконання Статуту УЄФА)», – сказано у повідомленні.
Кандидатом на пост президента УЄФА (чотирирічний мандат) став Александер Чеферін (Словенія).
Кандидатами на сім позицій у Виконавчому комітеті УЄФА (чотирирічний мандат) стали:
* Бьорн Вассалло (Мальта)
* Філіп Діалло (Франція)
* Арманд Дука * (Албанія)
* Лізе Клавенесс (Норвегія)
* Леван Кобіашвілі (Грузія)
* Йеспер-Меллер Крістенсен * (Данія)
* Хуго Куадерер (Ліхтенштейн)
* Андрій Павелко* (Україна)
* Рід Петрі (Шотландія)
* Луїс Рубіалес* (Іспанія)
* Петро Фоусек (Чехія)
Кандидат на одну позицію у Виконавчому комітеті УЄФА (дворічний мандат) – Ганс-Йоахім Вацке (Німеччина).
Кандидат на жіночу позицію у Виконавчому комітеті УЄФА (чотирирічний мандат) Лора Макаллістер (Уельс).
Таким чином Андрій Павелко є єдиним кандидатом в УЄФА від України. Вперше його було обрано членом Виконкому організації від нашої країни чотири роки тому.
З початком російського вторгнення в Україну на міжнародній футбольній арені УАФ вдалося відстояти повну ізоляцію російських команд, а також виключення їх з усіх європейських турнірів. Також в УЄФА анулювали всі заявки Росії на проведення Євро-2028/2032.
Крім того, в період каденції Павелко в УЄФА Україна стала учасником спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення ЧСМ-2030.
Нагадаємо, в раїні в останні місяці регулярно з’являються повідомлення про факти корупції, допущені Павелком та його оточенням. Реакції від УЄФА поки що не надходило.
Павелко розпочинав свою футбольну та політичну кар’єру у Дніпрі. У 2014-2019 роках був народним депутатом України від Блоку Петра Порошенка.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *