У Кам’янському засудили жінку, яка закликала співпрацювати з окупантами

Заводський районний суд засудив місцеву раніше не судиму мешканку за те, що вона у забороненій мережі «Однокласники» підтримала військову агресію РФ. Відповідний вирок опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

19 серпня минулого року кам’янчанка зі свого мобільного телефону опублікувала із соціальної мережі «Однокласники» пост із наступним текстом: «А давайте поговоримо? Я вважаю, що Росія ухвалила дуже правильне рішення про проведення Спеціальної військової операції, подивіться на мешканців Республіки, вони щасливі перебувати в незалежності Київського режиму, та є багато питань щодо подачі води, комунікації тощо. Республіки не кинуть свій народ і вирішать усі проблеми, адже вони насамперед думають про своїх громадян, бо військові ДНР, ЛНР не кидають своїх братів на полі бою! Американські маріонетки, а це необхідність для того, щоб показати людям докази у всіх їхніх злочинах та звірствах, що він творили у Маріуполі, на це не можна заплющувати очі. Я вважаю, що необхідне визнання незалежності Республіки та закликаю до співпраці з ними, тільки тоді ми житимемо у вільній країні!».

Як зазначили в суді, дана публікація містить публічний заклик-звернення до підтримки представників тимчасово окупованих територій України та їх дій, до співпраці з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора РФ, а також до невизнання розпоряджень органів державної влади України на тимчасово окупованих територіях.

Ці дії кваліфікуються за ст. 111-1 ч.1 КК України (колабораційна діяльність). Суд призначив жінці покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та надання публічних послуг протягом 10 років, а також стягнув 7550,80 гривень за проведення судової експертизи.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *