Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Курячі крильця з овочами

Приготувати смачну вечерю для всієї родини після важкого робочого дня – це завдання. Прості котлети з гарніром із гречки – це вже щонайменше 40 хвилин, а то й година часу. Але ми пропонуємо приготувати крильця з картоплею – страва, на яку потрібно витратити всього 20 хвилин. Поки вона запікатиметься, ви можете зайнятися своїми справами або просто відпочити.

Погодьтеся, поєднання м’яса з овочами – одне з улюблених у нашій національній кухні. Але в цій страві інгредієнти так вдало доповнюють один одного, що часом хочеться готувати їх щодня! Курячі крила з картоплею – це чудовий обід або вечеря для всієї родини, яку можна подавати на стіл прямо у формі.

Ця страва приваблює не лише простотою та швидкістю приготування, але й доступністю продуктів. Подивіться самі: крильця — найбюджетніша частина курки, та й овочі потрібні дешеві. Кабачок можна замінити баклажаном, болгарським перцем або навіть цибулею. Цей овоч можна просто виключити із рецепту, якщо зараз не сезон. Обов’язково приготуйте курячі крильця з овочами у соусі!

Складові
Куряче крило 900 г, Картопля 6 шт., Морква 1 шт., Кабачок 1 шт. ,Часник 4 зуб. ,Сметана 4 ст. л., Кетчуп 3 ст. л., Гірчиця 1 ст. л., Паприка 1 ст. л., Приправа для курки 1 ч. л., Сіль, Чорний мелений перець за смаком, Олія 5 ст.л.

Приготування
Добре промийте та обсушіть курячі крила. Наріжте їх на частини.

Змішайте кетчуп, сметану, гірчицю, пропущений через прес часник, сіль, перець, паприку та приправу для курки. Відкладіть кілька столових ложок соусу для овочів. У миску з соусом викладіть крила, добре перемішайте, щоб соус покривав м’ясо. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин.

Картоплю, моркву та кабачок наріжте кружальцями. Додайте відкладений соус і добре перемішайте овочі.

Додайте до крилець та овочів соняшникову олію, добре перемішайте.
Викладіть у форму для випікання курячі крила та овочі, чергуючи їх. Випікайте 45-50 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

Готову страву посипте рубаною зеленню і одразу ж подавайте на стіл. Навіть не діставайте курку з картоплею з форми: так буде ефектніше. Цю смачну та ошатну страву можна гордо ставити навіть на святковий стіл. Повірте, він збере компліменти всіх присутніх!

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

2 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

3 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

4 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

4 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

5 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

5 години ago