Ті, хто хоч раз побував у Болгарії, неодмінно куштували цю страву. Овочевий суп із фрикадельками вражає своєю ситністю та вдалим поєднанням молочного та овочевого смаків.
Рецепт супу “Топчета” – справжня знахідка для тих, хто хоче урізноманітнити меню перших страв. У нашій національній кухні немає чогось подібного. Але нічого екзотичного у страві немає, відчувається навіть спорідненість двох слов’янських кухонь. Беріть рецепт на замітку, і ви готуватимете цю першу страву не рідше, ніж борщ!
Всі інгредієнти супу з локшиною ідеально поєднуються один з одним. Перша страва виходить ситною, але водночас легкою. Фрикадельки можете приготувати з будь-якого фаршу на ваш смак: яловичини, свинини або курки.
Складові
Цибуля 1 шт., Стебло селери 80 г, Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Картопля 600 г ,Вода 3 л, Фрікадельки 400 г, Локшина 60 г ,Зелень за смаком, Яйце 1 шт., Грецький йогурт 3 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.
Приготування
Дрібно наріжте цибулю, моркву, картоплю, стебло селери, болгарський перець.
Розігрійте олію в каструлі з товстим дном. Спершу обсмажте цибулю. Поступово додавайте селеру, моркву, перець і, нарешті, картоплю. Після додавання картоплі тушкуйте овочі 5 хвилин.
Влийте воду, після її закипання додайте фрикадельки, а потім – локшину (теж після закипання). Варіть суп до готовності овочів.
Змішайте грецький йогурт із яйцем. Додайте трохи гарячого бульйону, швидко перемішуючи. Це потрібно для того, щоб яйце не зварилося у супі.
За кілька хвилин до кінця приготування влийте яєчно-йогуртову суміш у суп. Додайте рубану зелень, сіль, чорний та червоний перець. Перемішайте і дочекайтеся закипання.
Родзинка супу з фрикадельками та локшиною – вершкова заправка. Вона робить першу страву неймовірно ніжною. Подавайте супчик, доповнивши його бутербродом, грінками, тостом чи просто шматочком свіжого хліба. Добавку цієї страви проситиме кожен!