Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Болгарський суп «Топчета»

Ті, хто хоч раз побував у Болгарії, неодмінно куштували цю страву.  Овочевий суп із фрикадельками вражає своєю ситністю та вдалим поєднанням молочного та овочевого смаків.

Рецепт супу “Топчета” – справжня знахідка для тих, хто хоче урізноманітнити меню перших страв. У нашій національній кухні немає чогось подібного. Але нічого екзотичного у страві немає, відчувається навіть спорідненість двох слов’янських кухонь. Беріть рецепт на замітку, і ви готуватимете цю першу страву не рідше, ніж борщ!

Всі інгредієнти супу з локшиною ідеально поєднуються один з одним. Перша страва виходить ситною, але водночас легкою. Фрикадельки можете приготувати з будь-якого фаршу на ваш смак: яловичини, свинини або курки.

Складові
Цибуля 1 шт., Стебло селери 80 г, Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Картопля 600 г ,Вода 3 л, Фрікадельки 400 г, Локшина 60 г ,Зелень за смаком, Яйце 1 шт., Грецький йогурт 3 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Дрібно наріжте цибулю, моркву, картоплю, стебло селери, болгарський перець.

Розігрійте олію в каструлі з товстим дном. Спершу обсмажте цибулю. Поступово додавайте селеру, моркву, перець і, нарешті, картоплю. Після додавання картоплі тушкуйте овочі 5 хвилин.

Влийте воду, після її закипання додайте фрикадельки, а потім – локшину (теж після закипання). Варіть суп до готовності овочів.

Змішайте грецький йогурт із яйцем. Додайте трохи гарячого бульйону, швидко перемішуючи. Це потрібно для того, щоб яйце не зварилося у супі.

За кілька хвилин до кінця приготування влийте яєчно-йогуртову суміш у суп. Додайте рубану зелень, сіль, чорний та червоний перець. Перемішайте і дочекайтеся закипання.
Родзинка супу з фрикадельками та локшиною – вершкова заправка. Вона робить першу страву неймовірно ніжною. Подавайте супчик, доповнивши його бутербродом, грінками, тостом чи просто шматочком свіжого хліба. Добавку цієї страви проситиме кожен!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

8 хв. ago

На Дніпропетровщині вилучили з торгівлі підакцизний товар на півмільйона гривень

Поліцейські м. Кривий Ріг вилучили з незаконного обігу підакцизні товари півмільйона гривень. Майже 700 одиниць…

19 хв. ago

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

49 хв. ago

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

2 години ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

14 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

15 години ago