“Каметсталь” – металургійний флагман “Метінвесту”

Гірничо-металургійна монополія Ріната Ахметова “Метінвест” за підсумками 2022 року знизила виплавку сталі на 69% порівняно з попереднім роком – до 2,918 млн. тонн, повідомляють у прес-релізі материнської компанії Metinvest B.V. Згідно з ним, виробництво чавуну знизилося на 72% — до 2,743 млн. тонн, коксу — на 64%, до 1,653 млн. тонн, у тому числі товарного коксу — на 49%, до 811 тис. тонн.
При цьому уточнюється, що у зв’язку з початком широкомасштабної військової агресії РФ проти України з 24 лютого 2022 р. “Метінвест” ухвалив рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, зокрема “Азовсталі”, ММК ім. Ілліча, Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ. Згодом запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. При цьому підприємства компанії у Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, тоді як Маріуполь тимчасово окуповано.
Зазначається також, що українські підприємства групи, окрім розташованих у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження з огляду на фактори безпеки, наявність електропостачання, а також логістичні та економічні фактори.
2022 року виробництво товарних напівфабрикатів знизилося на 70% — до 1,022 млн тонн — через суттєве зниження виробництва рідкого чавуну. Це частково компенсовано консолідацією обсягів виробництва товарної заготівлі на потужності “Каметсталі”.
2022 року виробництво готової продукції знизилося на 62%, до 2,777 млн. тонн. Водночас, випуск плоского прокату зменшився на 4,247 млн. тонн, до 1,731 млн. тонн через зупинку маріупольських комбінатів, а також відсутність стабільних поставок слябів для італійських перекатних заводів у першій половині звітного року. Виробництво довгого прокату знизилося на 71 тис. тонн, до 1,018 млн тонн, внаслідок зупинки виробництва на “Азовсталі” з кінця лютого 2022 року та зменшення виробництва на Promet Steel через неритмічні внутрішньогрупові постачання заготівлі.
Це, у свою чергу, частково було компенсовано консолідацією обсягів виробництва на потужностях “Каметсталі”. Водночас випуск рейкової та трубної продукції знизився на 38 та 100 тис. тонн – до 10 та 18 тис. тонн відповідно, оскільки продукція вироблялася на маріупольських комбінатах.
2022 року обсяг виробництва коксу знизився на 64% — до 1,653 млн тонн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *