Завтра у Кам’янському відбудуться вибори ректора

22 лютого у Дніпровському державному технічному університеті Кам’янського відбудуться вибори ректора.

Голосуватимуть педколектив, студенти та інші працівники університету. Для цього обрали 4 локації: у будівлі самого університету, у технологічному коледжі, техніко-економічному коледжі та коледжі харчових технологій та підприємництва. Голосування триватиме з 9:00 до 15:00.

Нагадаємо, що вже понад рік університет Кам’янського працює без ректора. 11 лютого 2022 року передчасно зупинилося серце доктора технічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України, а з 2008 року – ректора Дніпровського державного технічного університету Олександра Коробочки. Університету він присвятив 46 років свого життя.

На сайті університету повідомляється, що зараз на посаду ректора претендує єдиний кандидат – це перший проректор, професор Віталій Гуляєв.

Довідка:

Гуляєв Віталій Михайлович, доктор технічних наук, професор. Заслужений працівник освіти України.

Народився 8 жовтня 1953 року у місті Дніпродзержинську. З 1960 по 1970 роки навчався у середній школі №32 міста Дніпродзержинська.

1970 року вступив до Дніпропетровського хіміко-технологічного інституту, який закінчив 1975 року за спеціальністю «Хімічна технологія твердого палива».

З 1975 до 1978 року навчався в аспірантурі Дніпропетровського хіміко-технологічного інституту, після закінчення аспірантури до 1981 року працював молодшим науковим співробітником кафедри загальної хімічної технології ДХТІ.

З 1981 року до теперішнього часу В.М.Гуляєв працює у державному технічному університеті. 1982 року захистив кандидатську дисертацію. Працював на посадах старшого наукового співробітника, начальника патентно-ліцензійного відділу. 1990 року обраний за конкурсом на посаду начальника науково-дослідного сектору, на якій працював до 2000 року.

З 2000 до 2003 року – доцент кафедри екології, неорганічної та біологічної технології. У 2003 році обраний завідувачем кафедри біотехнології та екології. 2003 року В.М.Гуляєв призначений на посаду проректора з навчальної роботи Дніпродзержинського державного технічного університету.

У 2005 році призначений на посаду першого проректора, на цій посаді працює досі. 2012 року захистив докторську дисертацію. У 2013 році надано вчене звання професора. В.М.Гуляєв обраний почесним професором Міжнародного казахсько-турецького університету імені Яссаві, почесним професором Казахського гуманітарно-юридичного університету.

Професор Гуляєв В.М. є членом двох спеціалізованих вчених рад із захисту докторських та кандидатських дисертацій, членом редколегії наукового видання «ВуглеХімічний журнал».

2020 року присвоєно почесне звання “Заслужений працівник освіти України”.

В.М.Гуляєв нагороджений відзнаками МОН України: «Відмінник освіти» (2005), „За наукові та освітні досягнення” (2017); нагрудний знак “За заслуги перед містом” (2014).

В.М.Гуляєв є автором двох підручників, семи навчальних посібників з грифу МОН України, п’яти наукових монографій, 220 наукових статей.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *