У Кам’янському виявляють незаконні врізки у водопровід

Питання боротьби із самовільними підключеннями до централізованої системи водопостачання є одним із найважливіших у роботі Кам’янського ВКГ КП ДОР «Аульський водовід». Незаконні врізання у водогін мають великі наслідки для комунальних мереж, оскільки найчастіше виконуються з порушенням основних будівельних норм та правил.
Для виявлення порушників на підприємстві працює спеціальний підрозділ, що займається перевіркою мереж. При виявленні самовільного підключення комісія складає акт про виявлення незаконного врізання та відключає «самовільника» від систем водопостачання. Пізніше йому доведеться відшкодувати всі додаткові витрати, пов’язані з відключенням.
21 лютого 2023 року на вул. Подільській буд. 52,54 було виявлено самовільне підключення до водопровідної мережі. Після підготовки необхідної документації та фіксації цього порушення фахівці Кам’янського ВКГ ліквідували незаконне врізання. Тепер на власника об’єкта чекає штраф, який буде розрахований за пропускною спроможністю демонтованої труби. Споживачу рекомендовано офіційно оформити договір на підключення до системи холодного водопостачання, встановити прилад обліку води та, звичайно, сплатити штраф. У разі невчасної оплати справу буде передано до судових органів.
Також органи поліції Кам’янського прийняли від підприємства заяву з приводу крадіжки питної води, буде відкрито кримінальне провадження.
Перевірки щодо незаконних підключень до мереж водопостачання та водовідведення фахівці водоканалу продовжать проводити щотижня.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *