Підтоплені будинки та втрата води: бездіяльність «Аульський водовід» у Кам’янському вражає

Чи може некомпетентність посадових осіб комунального підприємства призвести до значних втрат води (як наслідок – коштів) та руйнування будинків? Відповідь на це є у Кам’янському.

Вже другу добу питна вода величезним напором затоплює підвал житлового будинку по вул. 8 Березня, 34. А у Кам’янському ВКГ КП ДОР «Аульський водовід» перекривати воду на будинок не поспішають, посилаючись на «зайнятість» та «відсутність людей». І це лише один приклад вже напевно із сотні подібних, повідомляє sobitie.com.ua.

Як стало відомо редакції, на заявку мешканців за цією адресою у міській аварійній службі відреагували відразу, але виконати роботу комунальники не можуть другий день поспіль.

Причина – бездіяльність ВКГ КП ДОР «Аульський водовід», що відповідає за водопостачання на будинок.

Як розповів керівник аварійної служби Руслан Парнета, заявка від мешканців на усунення цієї аварії надійшла у другій половині дня 20 лютого:

«Наші співробітники виявили порив на вводі в будинок. До ВКГ КП ДОР «Аульський водовід» було оперативно передано телефонограму, що за цією адресою є витікання великої кількості питної води і таке підтоплення підвального приміщення загрожує руйнуванням будівлі. Вони, не поспішаючи з відповіддю, фактично відмовили у перекритті з формулюванням “Немає можливості на даний час”», – розповідає Руслан.
Як з’ясувалося, «немає можливості на даний час» у Кам’янського ВКГ КП ДОР «Аульський водовід» на виконання подібних робіт і за іншими адресами, де ситуація аналогічна. Це будинки по вулицях Богдана Хмельницького, Миколи Лисенка, Харківській, Глаголєва, Медичній, Героїв-Рятувальників, Металургів, проспектам Аношкіна, Наддніпрянському, провулку Маговому.

Найстрашніше у цій бездіяльності (якщо не сказати – саботажі роботи підприємства критичної інфраструктури) навіть не кількість втраченої води (вартість якої все одно перекладуть на містян), а те, що її потоки підмивають фундаменти житлових забудов. А їх руйнування – це вже не жарти.

І таке вже сталося. Побачити, до чого може призвести подібне «керування» комунальним підприємством, можна на прикладі будинку №12 по вулиці Квітів на Дніпробуді.

Тут воду для виконання ремонтних робіт не вимикали майже 2 тижні. Як наслідок, після розриття та усунення витоку фундаментом пішли тріщини. Наразі на них встановили маячки. Що сталося це внаслідок підтоплень з комунікацій водопостачання та запізнілих робіт з усунення аварії, свідчать відповідні висновки міської комісії з обстеження житлових будинків на предмет придатності для проживання.

Сподіваємося, що на цю публікацію звернуть увагу в облраді, якій на сьогодні підпорядковується ВКГ КП ДОР «Аульський водовід». Адже малоймовірно, що руйнація будинків у Кам’янському та величезні втрати води – то є задачею комунального підприємства.

Підтоплення будинку по вул. 8 Березня

Тріщини у будинку №12 по вулиці Квітів

 

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *