Житель Дніпропетровщини пропонував хабар поліцейському

За спробу дати хабар поліцейським жителю Павлоградського району загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Чоловік намагався відкупитись від правоохоронців, щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

17 лютого близько 21:40 в селі Богданівка Павлоградського району інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Павлоградського РВП зупинили автомобіль «ЗАЗ – Славута». Під час перевірки документів поліцейські виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду виявився позитивним – в крові 43-річного водія прилад зафіксував 1,23 проміле алкоголю. Транспортний засіб вилучили та помістили на майданчик відділення поліції №1 міста Тернівка.

20 лютого водій автомобіля прийшов до відділення поліції та у службовому кабінеті намагався дати поліцейському хабар у розмірі 5 тис. гривень за повернення автомобіля. Правоохоронці повідомили чоловіку про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але це його не зупинило. Факт надання неправомірної вигоди службовій особі задокументовано.

За керування транспортним засобом у стані сп’яніння водію поліцейські винесли постанову за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчим за узгодженням з окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Найближчим часом чоловіку буде повідомлено про підозру.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *