У Кам’янському поліцейські затримали злочинну групу наркозбувачів (відео)

Щомісячно учасники групи збували близько кілограма наркотичного засобу «метадон». За попередніми підрахунками, щомісячний обіг грошових коштів від продажу психотропних речовин складав близько мільйона гривень.

Під час досудового розслідування було встановлено схему збуту та учасників злочинної групи, які приймали замовлення, фасували та збували метадон на території міста Кам’янське. Встановлено, що фігуранти збували наркотичні засоби через месенджер. Коли наркозалежні перераховували кошти за придбаний наркозасіб на банківські картки – збувачі залишали “закладки” з метадоном в обумовлених з покупцями місцях.

Поліцейські задокументували діяльність п’яти учасників злочинної групи, серед яких – 38-річна організаторка групи, а також постачальники та збувальники психотропів. За місцями мешкання фігурантів відбулися 13 санкціонованих обшуків на території м. Кам’янське Дніпропетровської області та м. Золотоноша Черкаської області. Вилучено мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, близько 250 г метадону та канабіс, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить понад 430 тис. гривень. Все вилучене направлено на експертизу.

Учасників злочинної групи затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вручили повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також після проведення експертиз планується вручити підозру ще двом наркозбувачам.

Злочинну діяльність групи задокументували 21 лютого працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за участі полку поліції особливого призначення та кінолога зі службовою собакою. Процесуальне керівництво здійснювала Дніпропетровська обласна прокуратура.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *