На Дніпропетровщині впіймали чергових колаборантів

Співробітники СБУ заблокували антиукраїнську агітацію чергових російських поплічників щодо підтримки окупації ворогом українських територій та виправдання військових злочинів агресора.

Так, мешканець Павлограда з активною проросійською позицією був прихильником так званого «російського світу». Людина серед близького оточення закликала визнати дії ворога на тимчасово окупованих територіях виключно як визволення українських мешканців від «нацистського режиму».

На особистій сторінці в соцмережі він публікував пости щодо підтримки ведення рашистами так званої «спеціальної військової операції» та виправдовував військові злочини Росії проти українського народу. Антиукраїнську пропаганду він супроводжував особистими коментарями – глорифікував дії політичного та військового керівництва держави-агресора.

Викрито також мешканця Дніпра, який займався антиукраїнською агітацією. Співробітник підприємства зі сфери пасажирських перевезень мав російське коріння, і, незважаючи на роки проживання в Україні, дотримувався проросійської позиції. Під впливом російських пропагандистських ресурсів, насичуючись антиукраїнською агітацією, він поширював на особистій сторінці у соціальній мережі пости, які виправдовують збройну агресію Росії проти України. Публікації переважно стосувалися тимчасово окупованих ворогом територій нашої держави. Активно просувалися наративи щодо їхнього звільнення від «української окупації» та повної підтримки місцевими жителями фейкових референдумів щодо вступу окупованих територій до складу Росії.

Крім того, співробітниками СБУ встановлено ще одного місцевого жителя, колишнього працівника органів місцевого самоврядування, який публічно заперечував військову агресію Росії та підтримував окупацію українських територій. Він через особистий обліковий запис в інтернет-просторі поширював інформацію із закликами до громадян України співпрацювати з окупаційною владою та підтримувати політичний курс країни-агресора.

Чоловік глорифікував дії ворожої армії, називаючи їх «визвольними», та дискредитував керівництво нашої держави. Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів та припинили ворожу агітацію. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. У рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність та виправдання збройної агресії РФ за ст. 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *