Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашні цукерки з яблук

Захотілося порадувати рідних чимось смачненьким, а купувати солодощі із сумнівним складом бажання немає? Приготуйте домашні цукерки із яблук. Фруктові шматочки і карамель – казкова комбінація, від якої і дорослі, і діти будуть у захваті. Від такого десерту ніхто не зможе відмовитись. Адже він дуже гарний і дуже смачний!

Для приготування таких цукерок краще використовувати зелені великі яблука. Підготувати їх потрібно дуже ретельно. Перед вмочанням в карамель часточки слід добре просушити, щоб позбавитися вологи (виділеного фруктового соку). Для цієї мети найкраще використовувати паперові рушники, які швидко вберуть у себе зайву рідину.

Яблучні цукерки вийдуть дуже смачними, якщо ви правильно зробите карамель. Перевірити її готовність можна за допомогою кулінарного термометра або іншим способом. Візьміть неповну чайну ложку цукрового сиропу та опустіть її в ємність із холодною водою. Якщо після декількох хвилин ви зможете зліпити з карамелі кульку, значить, готово!

Складові
Яблуко 2 шт., Цукор 250 г, Вода 125 мл, Лимонний сік 1 ч. л.,  Харчовий барвник 1 ч. л.

Приготування
Ретельно миємо яблука. Нарізаємо їх часточками однакового розміру, видаляючи серцевину. Просушуємо їх з усіх боків, використовуючи паперовий рушник.

У сотейник із товстим дном всипаємо цукор. Вливаємо воду. Відправляємо на вогонь, варимо до повного розчинення цукру, активно помішуючи. Цукерки Після закипання додаємо лимонний сік, добре перемішуємо. Варимо на середньому вогні до появи жовтого кольору.

Додаємо харчовий барвник. Ретельно перемішуємо до однорідності і прибираємо з плити.

Вмочуємо яблука з усіх боків у готову карамель, використовуючи виделку. Перекладаємо фруктові часточки на пергамент. Залишаємо їх за кімнатної температури на 2 години. Готово!
Готуючи такі цукерки, харчовий фарбник можна і не використовувати. За бажання ви можете покрити фруктові часточки карамеллю бурштинового кольору. У будь-якому випадку вийде дуже смачно!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

8 години ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

12 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

12 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

13 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

13 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

13 години ago