Кам’янчанам розповіли, як зараз нараховується допомога з безробіття

З 1 січня 2023 року максимальний розмір допомоги з безробіття становить 6700 грн, а мінімальна становитиме 1000 гривень, повідомляють у Кам’янському центрі зайнятості.

Розмір допомоги по безробіттю для кожної людини розраховується індивідуально та залежить від:

– наявного страхового стажу людини,

– розміру заробітної плати,

– причини звільнення,

– Тривалості безробіття.

Максимальний розмір допомоги не може перевищувати величину мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року. Така норма передбачена у п. 3-3 заключних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та становить – 6700 гривень.

Мінімальний розмір допомоги – 1800 гривень зможуть отримувати застраховані особи, які протягом 12 місяців перед реєстрацією в центрі зайнятості мають страховий стаж не менше ніж сім місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та 1000 гривень для тих, кому виплата призначається без урахування страхового стажу.

Допомога з безробіття призначається наступного дня після дня надання статусу безробітного і не може перевищувати 90 календарних днів у період воєнного стану. Якщо йдеться про осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу), то тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів. Допомога нараховується згідно з чинним законодавством України та виключно за період від відвідування до наступного відвідування безробітним центру зайнятості.

Важлива інформація для переселенців!

Усередині переміщені особи, які втратили необхідні документи (трудова книга, документ про освіту тощо), також можуть набути статусу безробітного. Підставою для оформлення та розрахунку суми виплат є інформація з Державних реєстрів та баз даних. Більш детальну інформацію про нарахування чи перерахування виплати допомоги з безробіття можна дізнатися у кар’єрного радника.

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ здійснює прийом громадян за адресою: м. Кам’янське, вул. Медична, 6. Графік роботи: понеділок – четвер 08:00–17:00, п’ятниця 08:00–15:45. Телефони “гарячої лінії” філії: 068-572-42-32, (0569) 55-43-85.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *